Verkoop je woning met de meest duurzame makelaar van Nederland

De hectische markt van nu vraagt om een strategische aanpak. Want vele kijkers alleen maakt niet een succesvolle verkoop. Ik werk met de beste professionals voor elke aspect van de woningverkoop. 

Je profiteert van:

- Een groot (lokaal) netwerk

- Transparantie omtrent de verkoopkosten

- Een makelaar die bouwkundig, juridisch en op het gebied van duurzaamheid goed geschoold is.

- Persoonlijke dienstverlening met korte lijntjes en heldere uitleg bij vragen.

Ontdek welke mogelijkheden er zijn en vraag een vrijblijvend gesprek aan. 

Maak direct een afspraak

Woningopname 

Het begint natuurlijk met een uitgebreide kennismaking aan huis. Samen bekijken we de hele woning en bespreken we alle bijzonderheden rondom de verkoop. Ook weet je aan het einde van het gesprek precies hoeveel courtage je betaalt.

Tijdens de opname schetsen we een duidelijk beeld van de woningmarkt en wat je aan opbrengst kunt verwachten. Met behulp van statistiek en praktijkvoorbeelden maken we alles duidelijk. 

De makelaar die op bezoek komt is ook de makelaar die het hele proces van verkoop aanwezig is en begeleidt. Zowel de contactmomenten met kijkers, als alle bezichtigingen, de eventuele bouwkundige keuring en de eindinspectie. Zo weet je zeker met wie je in zee gaat.

Voorbereiding 

Voor de woning op de markt komt moet er vaak nog veel gebeuren. Met lokale partners zorgen ik voor de maximale impact op de markt.

- De woning moet verkoopklaar worden gemaakt (styling)

- De woning wordt gefotografeerd

- De meetrapportage wordt gemaakt

- De vragenlijsten voor de verkoop van een woning moeten worden ingevuld

- Er moet een bewijs van eigendom worden overlegd 

- Bouwkundige keuring

Het verkoopklaar maken gebeurt altijd in overleg. Soms is het een kwestie van een beetje opruimen, maar soms kan het slim zijn om toch wat investeringen te doen om het beste verkoopresultaat te halen. Indien gewenst kan onze styliste je helpen met dit hele proces. Ook kan zij zorgen dat de woning schittert op de foto's.

Zodra de woning klaar is voor de fotografie, maken we een afspraak. In de meeste gevallen komt dan ook degene die de woning opmeet voor de NEN2580 meetrapportage. Met dit document weet je zeker dat de woonoppervlakte helemaal correct is. 

Je krijgt een paar (digitale) vragenlijsten over de woning. Deze moet je invullen en insturen voor verkoop.

Bij de aankoop van de woning kreeg je van de notaris een 'akte van levering'. Dit is het bewijs dat de woning van jou is en dat jij de woning ook mag verkopen. 

Steeds meer verkopers kiezen ervoor om de woning voor verkoop zelf alvast te laten keuren. Dit heeft meerdere voordelen:

- Indien er gebreken zijn kun je als eigenaar er voor kiezen deze alvast zelf te herstellen. Zo brengt de woning meer op en meestal is de investering lager dan de opbrengst.

- De koper weet precies wat de staat van de woning is. Er zijn dus geen nare verrassingen achteraf die mogelijk van invloed zijn op de uiteindelijke prijs.

- Doordat de woning al is gekeurd hoeft dit geen onderdeel meer te zijn van de onderhandelingen.

- Veel van de vragen die tijdens de bezichtigingen worden gesteld kunnen direct beantwoord worden zonder twijfels of het geconstateerde gebrek misschien toch een groter probleem blijkt.

- De verkoop gaat sneller en direct na het akkoord op een bod kun je met een gerust hart tekenen. Er hoeft immers niet meer bouwkundig gekeurd te worden.

Presentatie 

De foto's, video, plattegronden en vragenlijsten worden samengebracht in een professionele presentatie. Met originele teksten die de woning optimaal presenteren brengen we de woning op zijn mooist naar de (digitale) markt. Ook zullen we je vragen om zelf een stukje te schrijven over jouw woonervaring. Hierin beschrijf je kort wat jou destijds aantrok in het huis, wat er zo fijn is aan de woning en eventueel kort iets over de reden van verkoop.

Bezichtigingen 

Op een afgesproken moment plannen we alle bezichtigingen. We houden hierbij rekening met alle geldende maatregelen omtrent COVID-19. Indien gewenst kan de styliste de woning klaar maken voor de bezichtigingen. Afhankelijk van het animo bepalen we van te voren de strategie, zodat ook de kijkers en hun makelaar direct weten waar ze aan toe zijn. Alle relevante informatie is aanwezig tijdens de bezichtigingen en iedere kijker krijgt ook alle informatie digitaal toegestuurd.

Onderhandelen 

Afhankelijk van de gekozen strategie en de biedingen die gedaan worden, kunnen we in onderhandeling treden. Hierbij volgen we de regels omtrent eerlijk handelen en werken we transparant naar alle betrokken partijen. Wel zorgen we er voor dat we het maximale resultaat halen.

Ondertekenen 

Als er een overeenkomst is bereikt maken we de voorlopige koopakte op en die tekenen alle partijen. Daarna is het altijd drie dagen spannend, vanwege de wettelijke bedenktijd, maar gelukkig heb ik in al mijn jaren ervaring nog niet meegemaakt dat een koper binnen die tijd zich toch bedacht. 

Oplevering 

Op de dag van oplevering doen we samen de eindinspectie. We nemen de meterstanden op en iedere aanwezige krijgt een afschrift van het inspectierapport. Daarna wordt de verkoop officieel gemaakt bij de notaris.  

Waarom kiezen voor Romijn Makelaardij?

 • Lage tarieven waarbij je van te voren weet waar je aan toe bent.
 • Persoonlijke aanpak in het hele proces. Van kennismakingsgesprek tot notaris.
 • Brede (digitale) marketing.
 • Professionele foto's en video.
 • Meetrapportage volgens de NEN-2580 norm.
 • Teksten van een professioneel schrijver.
 • Gratis stylingadvies.
 • Mogelijkheid tot professionele styling voor zowel de foto's als de bezichtiging.
 • Je makelaar doet alle bezichtigingen en we zorgen er voor dat we alle details omtrent jouw huis kennen.
 • We bespreken vooraf de strategie en blijven flexibel als dat nodig is.
 • Bezichtigen kan ook 's avonds en in het weekend indien gewenst.